About the Restaurant

NL In onze borden komt alleen het allerbeste van dichtbij. Chef-kok Seppe Nobels verwerkt dagverse ingrediënten tot lichte en gezonde smaaksensaties. De volgens het seizoen bereide gerechten zijn een lust voor je smaakpapillen en voor het oog. Gastronomisch genieten met al je zintuigen.

Bij het aperitief kan je samen snoepen van kleine bereidingen. Vis of vlees, voor de lunch kies je uit het vaste menu de optie waar je zin in hebt. De afzonderlijk geserveerde groenteschoteltjes kan je net als de zuchtjes van genot met je tafelvrienden delen. ‘s Avonds geniet je van het 3-gangenmenu dat geregeld vernieuwd wordt.

Wie vegetarisch eet, een dieet volgt of een allergie heeft, kan dit aan de ober melden, dan zorgt de chef voor aangepast lekkers.


Homemade happiness

Seppe Nobels leerde het vak in de keukens van sterrenchefs als Gianni Brunelli (Osteria le Logge, Siena) en Wout Bru (Chez Bru, Eygalières). Hij tilt de eerlijke, regionale keuken naar een hoger niveau en werd in 2005 uitgeroepen tot ‘beste juniorchef van België’.

In de tuin van Graanmarkt 13 groeien planten in volle grond, kruiden wentelen zich vanop het dakterras in het licht. Eigen bijen zorgen voor hemelse honing en een optimale bestuiving van onze moestuin.

Wat we zelf niet kunnen kweken, halen we vlakbij. Vis uit de Noordzee, vlees van een zorgvuldig geselecteerde boer(in) uit de buurt. Landbouwers die hun dieren de hele dag door een frisse neus laten halen en streven naar kwaliteit.

Boeiende verhalen worden niet alleen aan tafel verteld maar beginnen al van in het bord.

_____________________________________________________________________________________________________________________

ENG Our plates are filled with only the best of what’s local and fresh. Chef Seppe Nobels transforms daily harvested ingredients into light and healthy taste sensations. The seasonal dishes are a feast for both the taste buds and the eye. A gastronomic delight for all your senses.

During the aperitif you can enjoy a platter of appetisers to share. Whether you are in the mood for fish or meat, the fixed lunch menu will have an option for you. The vegetable dishes are served separately and can be shared with friends around your table, along with sighs of delight. In the evenings, you can enjoy a three-course menu which changes on a regular basis.

Vegetarians and anyone with special dietary requirements or allergies should simply inform the waiter, and the chef will provide a suitable alternative.

Homemade happiness

Seppe Nobels learned his trade in the kitchens of top chefs such as Gianni Brunelli (Osteria le Logge, Siena) and Wout Bru (Chez Bru, Eygalières). He takes the honest, regional cuisine to a higher level and was voted ‘best junior chef in Belgium’ in 2005.

Vegetables grow happily in the garden of Graanmarkt 13 while herbs stretch towards the light on the roof terrace. Our own bees provide heavenly honey and the optimal pollination of our kitchen garden. What we can't grow ourselves, we get from close by: fish from the North Sea, meat from carefully selected farmers in the local area. Our farmers raise their animals outdoors – as nature intended – with a commitment for high quality and healthy foods.

Fascinating stories are not just told round the table – they start with what is on the plate. 


Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 is a restaurant, a shop and a gallery all under one roof. Each floor looks out onto a picturesque square where trees reveal the passing of the seasons. 

The Store

A boutique which houses stylish high-end fashion, curious design objects and collectibles. Items that inspire and feel like coming home, carefully selected by Graanmarkt 13 founders Tim and Ilse and art director Bob Verhelst.

The 1st Floor

Slipping into heaven is only a staircase away. The first floor is a space that heightens your senses. A place where you can truly indulge and treat your feet.